|
Sula Bozis'in kitabından sizin için bir tarif
|
|
Kalamar Dolması (Madam Emorfia Lazaridis'in tarifi) 20 adet orta boy kalamar 4 adet orta boy soğan 2 demet taze soğan 1 demet dere otu (ince kıyılmış) 50 gram kuş üzümü 50 gram dolmalık fıstık 6-7- çorba kaşığı dolmalık pirinç 1 bardak zeytinyağı 1 limonun suyu 1'er tatlı kaşığı tarçın, yeni bahar, şeker, biber, tuz
Kalamarlar temizlenir, yıkanır ve kevgirde bekletilir. Soğanlar ince doğranır, bardak zeytinyağunda hafifçe kızartılır. Fıstık eklenip pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılıp sırayla pirinç ve diğer harç malzemesi eklenir. Kalamarlar birer birer harçla doldurulur, Ağızları iğne iplikle dikilip tencereye dizilir. Limon suyu, yarım bardak zeytinyağı, bir bardak sıcak su katılıp, önce 8-10 dakika orta ateşte sonra kısık ateşte ğişirilir. Soğuk servis yapılır.
|