|
|
|
|
Tezpişti tarifi
4 adet yumurta 1 bardak sıvıyağ 1 bardak un 1 bardak tozşeker 3 bardak ceviz veya badem 2 portakal 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 bardak su
Şerbet:
2 bardak su 1 bardak portakal suyu 1 limonun suyu 1 bardak tozşeker
Yumurtaları çırpın, şekeri ilave edip yine çırpın. Unu, kabartma tozunu ve yağı ilave edip karıştırın. Portakalların kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sonra da sıkıp suyunu çıkarın. Portakal suyunu, kabuğunun rendesini ve suyu ilave edip tekrar bütün malzemeyi iyice karıştırın. En sonunda da soymuş olduğunuz bademleri veya cevizleri dövün ve karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve dibi yağlanmış bir tepsiye dökün. Orta ısıda fırında üstü koyuca bir kahverengiye dönüşünceye kadar pişirin. Fırından çıkınca sıcakken üstüne şerbeti dökün. Şerbetini önceden hazırlayın çünkü tezpiştinin üstüne dökeceğiniz vakit soğuk olması gerekiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|