Türkiye'de meyveli yoğurt konusundaki yatırımlar çok arttı? Nasıl gidiyor pazarın bu bölümü? S. Timuray: Çok önemli bir gelişme oldu burada. Biz Türkiye'de ilk üretime başladığımız zaman ülkede işlenmiş meyve teknolojisi yoktu. Bu yüzden Türkiye meyve üreticisi olmasına rağmen ithal hammadde kullanıyorduk. Çünkü yoğurdun içinde meyvenin taze olarak bulunabilmesi ayrı bir teknoloji gerektiriyor. Danone'un merkezi Atys şirketine dedi ki 'Türkiye'ye git yatırım yap'. Şirket de geldi Merko ile ortak meyve işleme tesisi kurdu. Şimdi işlenmiş meyveyi ithal etmiyoruz. Böylece maliyetler de düşmüş oluyor.
Maliyetlerdeki düşüşü fiyata yansıtıyor musunuz? N.Büyükmirza: Bütün maliyet düşüşlerini fiyatlarımıza yansıttık. Örneğin bir Danino ürünü şu an 35 kuruş. Bu 4 sene önce de yanılmıyorsam 35 kuruştu. Çünkü ithal ediyorduk. Onu burada üretmeye başladık. O sırada 40 kuruşa çıkarabilmiştik. Ve bir buçuk yıldır da fiyatı 35 kuruşta sabit tutuyoruz.