Ispanaklı tavuk sarma
BİR TARİF.
HAZIRLANIŞI: Ispanağı temizleyip, yıkayın. İnce ince doğrayıp 15 dakika haşlayın ve süzün. Soğanı doğrayın, bir tavada erittiğiniz tereyağında soteleyin. Kavrulmuş soğanlara ıspanak ve tuz katıp, karıştırın. İnceltilmiş tavuk göğüslerini düz zemine yayıp, tuzlayın. İçine ıspanaklı harçtan koyarak, dolma gibi sararak kapatın. Her tavuğa aynı işlemi uygulayın. Yumurtaları çırpın. Tavuk sarmaları önce yumurtaya, sonra galeta ununa batırıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Yanında istediğiniz sebze garnitürle servis yapın.
MALZEMELER:
* 8 adet tavuk göğsü
* 1 kg. ıspanak
* 1 adet soğan
* 2 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 kase galeta unu
* 1 yemek kaşığı tuz
* 1,5 su bardağı sıvı yağ
|