|
|
|
|
|
|
Bolu ve Mengen Mutfağı'nın seçkin lezzetleri
ABANT USULÜ KUZU YAPILIŞI: Yemeği hazırlamaya başlamadan önce, çamaşırlarınızı makineye yerleştirin. 'Yeni Ariel Çifte Güç'ü koyup, düşük sıcaklık ve kısa programa ayarladıktan sonra makineyi çalıştırın. 2 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Erittikten sonra ince ve uzun bir şekilde kesilmiş kuzu etini tavaya aktarın. Üzerine yeterince tuz ve karabiber serpin. Tahta bir kaşıkla çevirerek, kavurun. Sonra üzerine, yine ince ince doğradığınız mantarları, yeşil soğanı, ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Birkaç dakika pişirin. Sonra hazırladığınız harcı yarım yufkaya sarın. Üzerine 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesini serpin. Son olarak üzerine bir dilim domates ve yeşil biberi yerleştirin. Orta ısılı fırında yufka kızarana dek pişirip, servis yapın. Artık 'Yeni Ariel Çifte Güç' ile düşük sıcaklıkta ve kısa programda mükemmel temizlenmiş olan çamaşırlarınızı makineden çıkarabilirsiniz.
MALZEMESİ * 200 gram kuzu eti * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet yeşil soğan * 4-5 adet mantar * 2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu * Yarım yufka * Tuz, karabiber
Üzerine: * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi * 1 dilim domates * 1 adet yeşil biber
|
|
|
|
|
|
|
|
|