Akdeniz'den Zeytinyağlılar
Patlıcanları alacalı şekilde soyun. Ortasını bıçakla hafifçe oyun ve kızartın. Bir tavada soğanları kavurun. Fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, soyulmuş sarmısağı koyun ve soğanla birlikte kavurun. Şekeri de ekleyin ve karıştırın. Kızarttığınız patlıcanları bir fırın tepsisine veya yayvan bir tencereye dizin. Hazırladığınız harcı patlıcanların oyulmuş kısmına bir kaşıkla doldurun. Üzerine birer dilim domates koyun. Bir miktar su ekleyin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip, fırında ya da ocakta orta dereceli ısıda pişirin.
(6 kişilik) * 6 adet patlıcan * 3 adet soğan * 3 adet domates * 1 çay kaşığı şeker * 1 su bardağı zeytinyağı * 1 demet maydanoz * 1 baş sarımsak * Yarım limon * Tuz
Zeytinyağlı bakla Bir tencerede yağ ve soğanı kavurun. Baklaları ekleyin. Üzerini geçecek kadar su koyun, kısık ateşte suyunu çekip, yağıyla kalana kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Bol dereotu serperek servis yapın.
* Yarım kilo bakla * 2 soğan * 1 kahve fincanı zeytinyağı * Tuz, karabiber * 1 kesme şeker * 1 çay bardağı su
|