Bezelye salatası
Bezelyeleri kaynar suda 20 dakika haşlayın, süzüp renklerinin bozulmaması için buzlu suya koyun. Kuru soğanı tuzla ovup, yıkayın. Bezelyeleri süzüp soğana katın. Maydanoz, taze soğan, nanenin yarısı ve zeytinleri de bezelyelere katıp harmanlayın. Zeytinyağı, sirke, limon suyu, hardal ve tuzu küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın, bezelyelerin üzerine gezdirin ve 15 dakika dinlendirin. Üzerini haşlanmış yumurta ve kalan nanelerle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * Yarım kg. bezelye * 1 adet kuru soğan (piyaz doğranmış) * 1demet maydanoz (ince kıyılmış) * 5 adet taze soğan (ince kıyılmış) oYarım demet nane (ince kıyılmış) * 5 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış) * 65 ml zeytinyağı * 50 ml. sirke * Yarım adet limon suyu * 1 çay kaşığı hardal o3 adet yumurta (katı haşlanmış, 4'e bölünmüş) * Tuz (arzu edilen miktarda)
|