Lezzet Güneşi
Gökkuşağı 30 cm. çapında bir fırın kabını yağlayın ve kenarlarından taşacak şekilde yağlı kağıt yerleştirin. Bisküvileri kırıklayın. Kırıkları ve tereyağını iyice karıştırıp, hazırladığınız kaba yayın, spatula ile bastırarak sıkıca yerleştirin. Üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Bonibon hariç, diğer malzemeleri karıştırıp, çorba kaşığıyla bisküvilerin üzerine yayın. (Sütlü malzeme bisküvilerin üzerine eşit yayılmalı). Bonibon serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin, dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 250 gram çikolatalı bisküvi * 125 gram tereyağı (eritilmiş) * 2 su bardağı süt * 1 su bardağı hindistancevizi * 150 gram yerfıstığı * 180 gram banibon (6 adet küçük paket)
|