|
|
Lezzet Güneşi
imam bayıldı Isıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Patlıcanları boyuna 2'ye kesip, deriyi zedelememeye dikkat ederek etli kısmının çıkartabildiğiniz kadarını çıkartın. Çıkarttığınız etli kısımları küçük parçalara doğrayıp, limon suyu serpin. Patlıcanların içine fırça ile zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Patlıcanın doğradığınız etli kısımlarını, domates, kuru üzüm, yenibahar, şeker, sarmısak ve defne yaprağı ile karıştırıp, kapağı kapalı olarak ve ara ara karıştırarak orta ateşte karışım koyulaşıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Pişirdiğiniz patlıcanların içini hazırladığınız harçla doldurun. Maydanozlarla süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet küçük boy patlıcan * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet soğan (ince doğranmış) * Yarım adet limonun suyu * 4 adet domates (kabukları soyulup, küp doğranmış) * 60 gram kuru üzüm * 2 tatlı kaşığı yenibahar * 2 tatlı kaşığı şeker * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 2 adet defne yaprağı * Maydanoz dalları (süslemek için)
|