Mutfakta Lezzet Güneşi
Cevizli hindi Limonun suyunu sıkın, kabuğunu ayırın. Limon kabuğu ve suyu etlere ilave edip, 10 dakika haşlayın. Ateşten almanıza yakın tuz ilave edin. Etleri kendi suyunda soğutun. Limon suyu, zeytinyağı, sirke, ceviz, ufalanmış bayat ekmek, tuz ve karabiberi harmanlayın. Bu karışıma etin haşlama suyundan 75 ml ilave edip, koyu bir sos hazırlayın. Roka veya tere yapraklarını servis tabağına yayın. Sosun yarısı ile etleri harmanlayın ve roka yapraklarının üzerine yayın. Kalan sosu da etlerin üzerine gezdirin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Roka yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram hindi bonfile * Yarım adet limon * 500 ml su (kaynar) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı sirke * 80 gram ceviz (iri dövülmüş) * 4 dilim bayat ekmek (ufalanmış) * 1 çay kaşığı tuz ve karabiber * 2 demet roka veya tere yaprakları (iri doğranmış, süslemek için ayrılmış)
Fasulyeli banvit Makarnaları tuzlu suda 6-8 dakika haşlayıp, süzün. Zeytinyağını tavada kızdırın. Fasulye ve soğanı 2-3 dakika hızlı ateşte karıştırarak kızartın. Erişte söğüşü ilave ederek 1-2 dakika daha karıştırın. Soya sosu, karabiber, zencefil ve makarnayı da katarak iyice harmanlayın. Tulum peynirini serpin. Reyhan yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER * 1 paket tavuk erişte söğüş * Yarım paket erişte makarna * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 150 gram yeşil fasulye (1-2 cm. uzunluğunda lokma lokma doğranmış) * 6 adet taze soğan (3-4 cm uzunluğunda doğranmış) * 6 çorba kaşığı soya sosu * 1 çorba kaşığı karabiber (taze çekilmiş) * 1 tatlı kaşığı zencefil * 50 gram tulum peyniri (ufalanmış) * 3 sap reyhan (yapraklanmış)
PÜF NOKTASI * Alev veya ateşi söndürmek için Sakın su kullanmayın, hemen biraz süt dökün.
* Peynirleri saklarken Buzdolabınıza koyduğunuz peynirlerin bozulmaması için kavanozlara koyup saklayın.
* Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçler Üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.
* Anahtar temizliği için 1 ölçü zeytinyağı ve yarım ölçü petrol karışımına batırın. Birkaç saat sonra çıkarıp kurutun.
* Armutu saklarken Sapları yukarı doğru gelecek şekilde dizin, bozulmasını geciktirmiş olursunuz.
* Süte biraz karbonat atarsanız Çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.
|