Lezzet Güneşi
Sebzeli biftek 4 çorba kaşığı unu, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Etleri arkalı önlü unlayıp, fırın kabına aralıklı dizin. Zeytinyağında soğanı yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika soteledikten sonra 2 çorba kaşığı unu katıp, 2 dakika daha karıştırarak soteleyin. Patates, havuç ve maydanozu katıp, ateşten alın. Kremayı su ile çırpıp, sebzeli karışıma katın. Etlere yayın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER (5 kişilik) * 500 gram hindi biftek * 6 çorba kaşığı un * 2 adet patates (az haşlanıp ince dilim kesilmiş) * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (piyaz doğranmış) * 1 adet küçük boy havuç (iri rende) * 4 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış) * Tuz, karabiber (istenen miktar) * 200 ml krema * 2 çorba kaşığı su
|