|
|
Lezzet Güneşi
Hurma
Şerbeti hazırlamak için şekeri suda eritip 10 dakika kaynatın, limon suyunu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın ve ateşten indirip soğumaya bırakın. Unun ortasını havuz gibi açın, tereyağı, zeytinyağı, su ve yumurtayı katın. Karbonatın üzerine limon suyunu döküp kabartın ve unun ortasına koyduğunuz malzemelere ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırarak una yedirin, yaklaşık 5 dakika yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, rendenin büyük delikli kısmının üzerinde parmaklarınızla bastırarak 5 cm çapında yuvarlaklar hazırlayın. Hamurun ortasına yarım ceviz koyun. Hamuru soldan sağa doğru rulo şeklinde sarın. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapıp, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeler pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerlerine soğuk şerbet gezdirin. En az 1 saat dinlendirip servis yapın.
MALZEMELER (40 adet) * 500 gram un (elenmiş) * 125 gram tereyağı (eritilmiş) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 çorba kaşığı su * 1 adet yumurta * 1 çay kaşığı karbonat * Yarım çay kaşığı limon suyu * 200 gram ceviz
Şerbeti: * 500 gram tozşeker * 400 ml su * 1 çorba kaşığı limon suyu
|