|
|
Burgerli kabak graten
Isıtılmış 3 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağın yarısını 1 dakika karıştırarak soteleyin. Kabakların yarısını ilave edip çok fazla karıştırmadan her iki yüzlerini hafifçe kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartın. Kalan kabakları da aynı şekilde kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartın. Fırın kabını 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp, hazırladığınız kabakların yarısını yayın. Kalan zeytinyağını ısıtın. Taze soğan ve kalan sarmısağı 3-4 dakika soteleyip, ayrı bir kaba alın. Tavada kalan yağda burgerlerin her iki yüzünü hafifçe kızartın ve arzu ettiğiniz miktarda hardal sürün. Fırın kabındaki kabakların üzerine sırasıyla önce sotelediğiniz soğanların yarısını, burgerleri, kalan soğanları ve kalan kabakları yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika fırınlayın. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 paket piliç burger 4 adet kabak (halka kesilmiş) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 4 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 1 çorba kaşığı hardal (isteğe göre acı) * Yarım demet taze nane (yapraklanmış)
|