|
|
|
|
|
Dondurması meşhur
|
|
İsviçre kökenli uluslararası bir zincirin parçası olan 4. Levent'teki Mövenpick Otel, özellikle iş seyahatine gelenleri ağırlıyor. Dondurmasının ünü ise oteli geçiyor
Dondurma menüsünün yemek menüsü kadar zengin olduğu ender restoranlardan bir tanesi Azzur. On altı çeşit arasından seçimde zorlanmamak elde değil. Kocaman porsiyonda gelen dondurma insanı neşelendiriyor, kalori hesabını unutturuyor. Azzur, İstanbul 4. Levent'te bulunan Mövenpick Otel'in lobi katında bulunan restoranı. Mövenpick İsviçre kökenli, 1948 yılında kurulmuş uluslararası bir zincir ve dünyanın birçok yerinde toplam 48 otelleri var. Genel olarak iş seyahatleri için kullanılan otellerin çok fazla benim zevkime hitap ettiğini söyleyemem, dünyada çok tercih ettiğim bir otel grubu değil. Oteller dışında yiyecek, içecek işinde de çeşitli faaliyetleri var. Mövenpick dondurmasının ünü neredeyse otellerini geçmiş durumda.
İstanbul Mövenpick aslında yeri itibarıyla çok heyecan verici gözükmüyor, ama içeriye girdiğiniz zaman çok itinalı bir çalışma yapıldığı hemen belli oluyor. Otel dekorasyonu ile grubun diğer otellerinden ayrılıyor. Gerek lobide gerekse odalarda genel olarak minimalist bir tarz hakim. Aralara konulan renkli objeler ve duvarları süsleyen İsmail Acar tabloları minimalizmin ruhsuzluğunu alıyor. Huzur veren bir dinginlik, , neşe veren detaylar var.
BAR KEYİFLİ LOBİ Lobi katında bulunan kafe ve bar olarak hizmet verilen alanlar ise standart otel lobilerinden farklı, daha rahat, daha keyifli gözüküyor. Herhangi bir yerdeki şık bir kafe bar gibi düşünebilirsiniz. Otelin en üst katındaki terasından gördüğüm İstanbul manzarasını ise hiçbir yerden görmedim. Sol tarafta Karadeniz'den sağda havaalanına kadar geniş bir görüşü var. Maalesef şu anda burası sadece otelde kalanlar tarafından kullanılabiliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|