|
|
Kayseri mantısı
HAMUR için unun ortasını açın. Yumurtaları, limon suyunu, tuzu ve azar azar suyu ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler kopartıp, unlu bir zeminde hazır yufka inceliğinde açın. Birer santimlik kareler halinde kesin. Hazırladığınız içi her birinin ortasına koyup, karşılıklı uçları üstte toplayın. İçi için: Soğanı küçük küçük doğrayın. Maydanozu kıyın. Kıymayı ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, yoğurun. Bir tencereye tuzlu su koyup, kaynatın. Kapatılmış mantıları çok fazla yumuşatmadan haşlayın. Delikli kepçe ile servis tabağına çıkartın. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin. Tereyağını küçük bir tavada eritip, kırmızıbiber ilave ederek ateşten alın. Yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.
M A L Z E M E L E R ( 5 k i ş i l i k ) Hamur için: -300 gram un -3 adet yumurta -Tuz -1 çorba kaşığı limon suyu -Aldığı kadar su İç malzemesi: -300 gram kıyma -1 büyük kuru soğan -Yarım demet maydanoz -Tuz, karabiber Ayrıca: -2 çorba kaşığı tereyağı -1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber -Yeterince yoğurt -1 diş sarmısak
|