Ton balıklı Trieste makarnası
MAKARNAYI tuzlu suda haşlayıp, süzün. Bir başka tencerede 2 çorba kaşığı yağ ile 1 adet soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. İçine mantarları atın. Yarım bardak beyaz şarapla biraz daha kaynatın ve suyu ekleyin. Mantarlar pişince içine ince ince doğranmış ton balığını ekleyin. Karıştırıp ateşten alın. Karabiber ekleyip haşlanmış olan makarna ile harmanlayın. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edin.
MALZEMELER (4 kişilik) *1 adet orta boy konserve ton balığı *1 paket çubuk makarna *1 adet soğan *2 çorba kaşığı margarin *3 çorba kaşığı mantar *Yarım su bardağı beyaz şarap *2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz *Tuz, karabiber
|