Tavuklu kapama
TENCEREYE kuşbaşı doğranmış tavukları, yağı, tuzu ve karabiberi alıp, iyice harmanlayın. Üzerine 4'e bölünmüş arpacık soğanları, küçük küp doğranmış domatesleri veya salçayı, sirkeyi, ince kıyılmış maydanozu, kimyon ve suyu ekleyip, tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca da kısık ateşte, tencerenin kapağını açmadan 30 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını açıp, etlerin yumuşayıp yumuşamadığına bakın. Ocağı kapatın. Suyu ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Yemeği sulu seviyorsanız, suyunu daha fazla koyabilirsiniz.
MALZEMELER: *Yarım kg. kemikli tavuk eti *2 çorba kaşığı sıvıyağ *10 adet arpacık soğan *3 adet domates veya 3 çorba kaşığı salça *1 tatlı kaşığı sirke *Yarım demet maydanoz *Yarım çay kaşığı kimyon *Yarım su bardağı su *Tuz, karabiber
|