Patlıcan pastası
BİSKÜVİLERİ ufalayın. Tereyağla kavurun. Kavurduğunuz bisküvileri bir tepsinin dibine yayın. Patlıcanları soyup, küp küp doğrayın. Sodalı tuzlu suda 20 dakika bekletin. Acısı çıkan patlıcanları sudan çıkararak sıkın. Soğanı ve patlıcanları sıvıyağda soteleyin. İçine krema, yoğurt, tuz, karabiber, eski kaşar peynirini ve yumurtayı ilave edin. Karıştırıp, bisküvilerin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra taze kaşar peynirini üzerine serpip, servis yapın.
MALZEMELER -1 paket tuzlu bisküvi -3 yumurta -1 su bardağı yoğurt -2 adet patlıcan -1 soğan -2 kaşık krema -100 gram taze kaşar -100 gram eski kaşar -Sıvıyağ -Tuz, karabiber -1 şişe soda -1 kaşık tereyağı
|