Nohutlu muska börek
NOHUTLARI düdüklü tencerede haşlayıp, kabuklarını soyun. 1 adet kuru soğanı, az zeytinyağında öldürdükten sonra, soyulmuş nohutları ekleyin. İçine ince kıyılmış sarmısakları, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyin. 3-4 dakika çevirdikten sonra ateşi kapatıp maydanozları ekleyin ve karıştırın. Yufkaları üst üste koyarak 3-4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. İç malzemesinden, şeritlerin ucuna 2 tatlı kaşığı kadar koyun. Muska şeklinde sarın. Yufkanın ucuna biraz su sürerek kapatın. Dilediğiniz zaman bol sıvıyağda kızartıp, sıcak servis yapın.
MALZEMELER:(8 kişilik ) *3 adet yufka *2 su bardağı nohut *1 adet soğan *2 tatlı kaşığı zeytinyağı *2 çay kaşığı tuz *Birer çay kaşığı kimyon ve karabiber *2 diş sarmısak *Yarım demet maydanoz
Kızarmak için: *Sıvıyağ
|