Çin usulü sebze sotesi
YAĞI bir tavada kızdırın. Zencefili, ince kıyılmış soğanları ve sarmısağı ilave ederek 1 dakika harlı ateşte kızartın. İçine haşlanmış bezelyeleri ve boyuna doğranmış lahanayı da ekleyip, 30 saniye daha kızartın. Maydanoz, soya sosunu da içine kattıktan sonra 1-2 dakika köpürmeye bırakın. Tuz ve karabiberi ekleyip, servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) 12 adet taze soğan 5 çorba kaşığı bezelye 1/4 baş lahana 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı toz zencefil 1 çorba kaşığı maydanoz 2 çorba kaşığı şeri 2 diş sarmısak Tuz, karabiber
|