Mezgitli pilav
Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın. Pirinçleri yağda 2-3 dakika kavurun. Bir buçuk su bardağı su, tuz, karabiber, kimyon ve 1 çay kaşığı limon suyunu ilave edin. Pilavı pişmeye bırakın. Bu arada 1 çay bardağı sıvıyağı ayrı bir tencerede kızdırın. Defne yapraklarını atın. Ardından mezgit filetoları kuşbaşı doğrayıp yağda kızartın. Tavadan alın. Bu tavaya ince doğranmış, közlenmiş kırmızıbiber ve çarliston biberi atıp, soteleyin. Biberleri de tavadan alın. Bu malzemelerin hepsini pilav pişmesine yakın tencereye ilave edin. Pilav pişince 10 dakika daha demlendirip ikram edin.
MALZEMELER (8 kişilik) -1 su bardağı pirinç -1 çorba kaşığı tereyağı -1 çay kaşığı limon suyu -1 buçuk su bardağı su -1 çay bardağı sıvıyağ -2 adet defne yaprağı -2 adet iri mezgit filetosu -2 adet közlenmiş kırmızıbiber -Yarım demet maydanoz -2 adet közlenmiş çarliston biber -Karabiber, kimyon
|