Nevbahar salatası
PATATESLERİ haşlayıp, kabuklarını soyun. Sıcakken ezerek, püre haline getirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Soğuyunca içine havucu ve kabukları ile birlikte salatalığı rendeleyin. 2 çorba kaşığı yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve naneyi ekleyip, iyice karıştırın. Yuvarlak bir kek kalıbına bu karışımı yayın. Üzerine de kalan 1 çorba kaşığı yoğurdu yayın. Buzdolabında en az iki saat bekletin. Servis tabağına alın. Dilerseniz üzerini ketçap ve zeytinyağı ile süsleyerek servis yapın. M A L Z E M E L E R ( 4 k i ş i l i k ) -5 adet patates -2 adet salatalık -3 çorba kaşığı yoğurt -1 adet havuç -1 adet limonun suyu -3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane -4 diş sarmısak -1 çorba kaşığı zeytinyağı -Tuz, karabiber -Ketçap (arzuya göre)
|