Süslü tavuk
TEREYAĞINI eritip, piliç ve soğanlar altın rengi olana dek soteleyin. Tavuk suyu, mantar, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip kapağı kapalı olarak 35 dakika ağır ağır kaynatın. Son 5 dakikada bezelyeleri ekleyin. Yumurta ve sütü çırpıp, tuz, karabiber ekleyip bir tavada biraz tereyağı ile pişirin. Piliç ve sebzeleri servis tabağına alın. Tavuk sulu karışımı, su ile robottan geçirilmiş mısır nişastası ilave ederek koyulaştırın. Elde ettiğiniz karışımı etlerin ve sebzelerin üzerine dökün. Pişirdiğiniz sütlü yumurtayı şerit halinde doğrayıp, piliçlerin arasına serpiştirin. Maydanoz serpip servis edin.
MALZEMELER *Yarım su bardağı mantar *6 adet piliç pirzola *3 adet orta boy soğan *3 su bardağı tavuk suyu *2 çorba kaşığı maydanoz *Tuz, karabiber *2 su bardağı bezelye *2 adet yumurta *2 çorba kaşığı süt *2 çorba kaşığı mısır nişastası *Pişirmek için tereyağı
|