MUHALLEBİ için yarım paket margarini tencereye alın. Eridikten sonra tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 1 su bardağı unu ilave edin. Pembeleşen una 1 litre sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Süt kaynamaya başladığında damla sakızını, 1 su bardağı şekeri ve 1 paket vanilyayı ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyulaşan muhallebiyi ateşin üzerinden alın. Yüksek devire ayarlı mikserle yaklaşık 10 dakika çırpın. Dikdörtgen şeklindeki kalıba streç filmi döşeyin. Kalıba muhallebiden bir miktar dökün. Fındıklı bisküvileri dizin. Tekrar muhallebi dökün. Üzerine fındık ve tarçın serpin. Muhallebinin tamamını kalıba doldurun. Ilınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra kalıbı buzluğa yerleştirin. 1 saat bekletin. Kalıptan çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER: (4 kişilik) *Yarım paket margarin *1 su bardağı un *1 litre süt *1 adet damla sakızı *1 su bardağı şeker *1 paket vanilya *1 paket fındıklı bisküvi *1 tatlı kaşığı tarçın *1 su bardağı fındık