Üzümlü pilav
2su bardağı pirinci 1 saat tuzlu sıcak suda bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayıp, süzün. 2 çorba kaşığı tereyağını tencereye koyup, 1 çorba kaşığı kuşüzümünü bir-iki kez çevirin. 1 çay bardağı iyice yıkanmış İzmir üzümünü ilave edin. 2 su bardağı su koyun. Kaynayınca pirinci, tuzu ve 1 adet kesmeşekeri ekleyip karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık serpip, servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) -2 su bardağı pirinç -2 çorba kaşığı tereyağı -1 çorba kaşığı kuşüzümü -1 çay bardağı İzmir üzümü -2 su bardağı su -Tuz o 1 adet kesme şeker -Kavrulmuş dolmalık fıstık
|