kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

ETA, Madrid'i kan gölüne cevirdi

İspanya'nın başkenti Madrid'de meydana gelen patlamada 98 yaralı var. Eylemin arkasında ETA militanlarının olduğu sanılıyor
İspanya'nın başkenti Madrid'de dün sabah bir araçta meydana gelen patlamada 98 kişi yaralandı. Yetkililer, sabah saatlerinde kalabalık olan bir caddede meydana gelen patlamayı, Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele veren ETA militanlarının düzenlediğini sandıklarını ifade ettiler. Yaralananlar arasında bir kadın ile 3 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu bildirilirken, patlama yerinde bulunan çok sayıda aracın zarar gördüğü ve çevre binalardaki camlarının kırıldığı belirtiliyor.

Polis, saldırının hedefi hakkında bilgi vermezken, İçişleri Bakanı Mariano Rajoy, saldırıda, o an aracıyla patlama bölgesinden geçen hükümetin özel politikalardan sorumlu Genel Sekreteri Juan Junqera'nın hedef alındığını söyledi. Rajoy, yaralıların çoğunluğunun hafif yaralı olduğunu bildirirken, polis sözcüsü ise yaralılardan sadece 10'unun hastanede tedavi edildiğini söyledi. Saldırıdan sonra patlayıcı ve bir tabanca ile yakalanan biri kadın 2 kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

33 YILDA TAM 800 KURBAN
ETA örgütü, eylemlerine başladığı 1968 yılından beri, 35'i örgütün 14 aylık ateşkes kararını bozduğu 1999 yılının Aralık ayından sonra olmak üzere toplam 800 kişiyi öldürdü. ETA son eylemini geçen ay gerçekleştirdi. Madrid'de bir araca konan bombanın patlaması sonucu 20 kişi yaralandı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır