kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

3 şişe rakı parası

Dünya basını: Türkiye Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Aykut Ekzen'in gururla tanıttığı yeni 20 milyon liranın değeri topu topu 12 dolar...
Hafta başından itibaren piyasaya çıkan yeni 20 milyonluk banknotlar dünya basınında geniş yer aldı. Enflasyon oranları hiçbir zaman iki basamaklı rakamlara ulaşmayan ülkelerin yayın organları 20 milyonluk banknotlarda yer alan sıfırlarla Türkiye'nin bir dünya rekoru kırdığını söyledi. İşte, hakkımızda çıkan yazılar:

CNN: Türkiye 20 milyonluk banknotlarını piyasaya sürdü. Rakamın büyüklüğüne aldanmayın. Bu para ile Türklerin geleneksel içkisi olan rakıdan sadece 3 şişe alabiliyorsunuz veya 4 sinema bileti satın alabiliyorsunuz. Yeni bir banknotun ne zaman çıkacağını kestiremeyen uzmanlar da bu paranın son olmasını diliyorlar. Ancak 20 yılı aşkın bir süredir yüksek enflasyon rakamları ile boğuşan bir ülkede bu pek mümkün olmayabilir.

Der Spiegel: Türk lirası bir kez daha büyüdü. 20 milyonluk banknotlar artık piyasada. Sadece 12 dolar değerinde olan 20 milyonluk banknot gazeteler tarafından "acı rekor" olarak değerlendirildi. Türkiye Merkez Bankası 2 yıl önce 10 milyonluk banknotunu piyasaya sürdüğünde bu paranın değeri 20 dolar civarında idi. 1997'de ise yeni piyasaya çıkan 5 milyonluklar 46 dolara tekabül ediyordu.

Die Welt: Türkler piyasaya yeni çıkan banknotlarıyla dünya rekoru kırdı. Türkiye'de artık üzerinde en çok sıfır olan para kullanılacak. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Aykut Ekzen'in gururla basına tanıttığı 20 milyonun değeri topu topu 28 mark.

Agence France Presse (AFP): Artık Türkiye'nin en yüksek parası 12.8 dolar değerindeki 20 milyonluk banknot. Kasım 1999'da 10 milyonluk banknotu piyasaya süren Türk hükümeti hiper enflasyonun sonucu çareyi para birimini büyütmekte buldu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır