kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

KISA KISA KISA

Yılbaşı çılgınları
İngiltere'de Alan&Pat Yorke çifti yılbaşı için tam 5 bin 500 ampül koyarak evlerinin her yanını süsledi. Süslemeleri yapan Alan Yorke "Noel'in her dakikasını dolu yaşamak istiyorum. İnsanlar, Noel gecesi evimi kilometrelerce uzaktan görebilecekler" diye konuştu.

Saddam'ın oğluna suikast girişimi yapıldı
Irak diktatörü Saddam Hüseyin'in küçük oğlu Kusay'a 19 Ekim'de bir suikast girişiminde bulunulduğu iddia edildi. Irak muhalefeti, suikastin ardından 2 Irak güvenlik görevlisi olduğunu açıkladı. Kusay'ın son anda kurtulduğu suikast girişimi şöyle gerçekleşti: Hüseyin El Duri ve Kamil Abbas El Hadidi adlı kişiler, başkanlık sarayı çıkışında Kusay'ın aracına çarpıp, Kusay'ı kurşun yağmuruna tutacaktı. Kusay son anda araçları gördü ve kaçtı. Kusay'ın korumaları Hadidi'yi yakalarken, Duri kaçtı.

Bush: Ladin nükleer silahların peşinde
ABD Başkanı George W. Bush, Usame bin Ladin'in El Kaide örgütünün kimyasal, biyolojik ve nükleer silah aradığını söyledi. Varşova'da biraraya gelen Doğu ve Orta Avrupa ülkeleri liderleri toplantısına canlı video-konferans bağlantısıyla katılan Bush, "El Kaide, kimyasal, biyolojik ve nükleer silah arıyor. İmkan verilirse, düşmanlarımız tüm ülkeler ve uygarlığın kendisi için tehdit oluşturabilir" dedi. Başkan Bush, El Kaide örgütünün Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri dahil 60'tan fazla ülkede faaliyet gösterdiğini belirtti.

Almanya 3 bin 900 asker gönderiyor
İtalya'nIn ardından Almanya da Afganistan'a asker göndereceğini açıkladı. Başbakan Gerhard Schröder, Afganistan'a gönderilmek üzere 3 bin 900 askerin hazır edileceğini, asker gönderme kararının Federal Meclis tarafından önümüzdeki günlerde verileceğini açıkladı. ABD'nin Almanya'dan Fuchs (Tilki) tipi tank, özel komando paraşüt birliği ve MedEvac-Airbus tipi hastane uçak da istediği açıklandı. Fuchs tankı, kimyasal ve biyolojik zehirlerle ilgili hızlı bir şekilde araştırma yapabiliyor ve yakıt takviyesi yapılmadan 800 km gidebiliyor. MedEvac-Airbus hastane uçakta da aynı anda 6 asker ameliyat edilebiliyor.

Türk bayrağı terör zirvesinde
Polonya'nIn başkenti Varşova'da düzenlenen barış zirvesinde 16 Orta ve Doğu Avrupa ülkesi, Batı'nın terörizme karşı savaşına desteklerini gösterdi. Toplantıya Türkiye de gözlemci statüsüyle katıldı. Türk bayrağı, toplantının yapıldığı salonun önünde ABD ve 16 katılımcı ülke bayrağıyla birlikte taşındı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır