kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Atalarımız haklı çıktı: Parayla saadet olmuyor!

Ekonomik bunalımın dünyayı sardığı, geçim sıkıntısının dünyada her 100 kişiden birini etkilediği, paranın her geçen gün daha da önem kazandığı bir çağda bile maddiyat insanı mutlu etmiyor.
Yapılan bir araştırma özerklik, özgürlük, kendi kendini yönetme, güvenli ve iyi yönetilen bir ülkede yaşamanın insanı servet içinde yüzmekten daha çok mutlu ettiğini ortaya çıkardı.

ABD Missouri Üniversitesi'nden Dr. Kennon Sheldon ve İngiltere'nin Edinburg Üniversitesi'nden Dr. Andrew Elliot'ın yaptığı araştırmaya göre para ve şöhret insanı mutlu etmiyor. Üstelik hiç parası olmayan bir insanın ilk ihtiyacı para değil! Araştırma İskoç , İngiliz, Amerikalı, Alman ve Fransızların yanısıra sosyal, kültürel ve dini bağların çok önemli olduğu Asya ve Ortadoğu halkları arasında da çok benzer sonuçlar verdi.

Araştırmaya katılanlar güvenli ve iyi yönetilen bir ülkede yaşamayı lüks içinde yaşamaktan daha çok önemsiyor. Katılımcıların yüzde 65'i "Sizce hayatta tek önemli şey nedir?" sorusunu "İnsanın kendine olan güveni" şeklinde yanıtlamış. Asyalılar ve Ortadoğulular ise hayatta en çok dostluk ve aile bağlarına değer veriyor. Toplumun çeşitli kesimlerinden yaş ortalaması 17-45 arası değişen 2000 kişiden yüzde 67'si dostluk ve aile bağlarını para ve şöhrete tercih ediyor.

JAN DEVLETOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır