kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Düelloya var mısınız?

"Molla Ömer mağaralarda saklanıyor" haberlerine sinirlenen Taliban lideri, Bush ve Blair'e "Kaleşnikofları alın gelin" dedi
Taliban lideri Molla Muhammed Ömer, ABD Başkanı George W. Bush ile İngiltere Başbakanı Tony Blair'i düelloya davet etti. Batı basınında çıkan "Molla Ömer mağaralarda saklanıyor, sürekli kaçıyor" haberlerine kızan Taliban yönetiminin Sağlık Bakanı Vekil Ahmed Mütevekkil tarafından İran'ın IRNA haber ajansı aracılığıyla yapılan düello teklifinde şöyle denildi: "Amerikalılar Molla Ömer'in kaçtığı yönünde propoganda yapıyor. Bush'a ve Blair'e sesleniyorum. Kaleşnikofları alıp belirlenen bir yerde Molla Ömer'in karşısına çıksınlar, bakalım kim kaçıyor?"

Mütevekkil, Molla Ömer'in saklandığı yönündeki iddialara ise, "Molla Ömer güvenlik nedeniyle yer değiştiriyor. Ancak hükümet işlerini etkili bir şekilde sürdürmeye devam ediyor" yanıtını verdi.

ABD: SENİ İZLİYORUZ ÖMER
Bu arada Amerikan uçakları geçen Cuma günü Afganistan'a, Taliban liderine gözdağı verilen ifadelerin yer aldığı ve otomobillerinden birinin plaka numarasının bulunduğu bildiriler attı. Pentagon'dan yapılan açıklamada, Molla Ömer'in siyah-beyaz bir fotoğrafının da bulunduğu bildirilerin İngilizce ve Peştu dilinde yazıldığı, fotokopisinin de gazetecilere dağıtıldığı belirtildi. Bildiriye Molla Ömer'e hitaben "izliyoruz" yazısı yazıldı. Liderin fotoğrafı kırmızı daire içine alındı ve ortasına çarpı işareti atıldı.

Pentagon, bu bildirilerin Afganistan'ın hangi bölgesine atıldığını açıklamadı.

Ladin başkomutanlığa getirildi
Suudi terörist Usame bin Ladin Taliban ordularının başkomutanlığına getirildi. Pakistan'da yayınlanan The News gazetesinin üst düzey Taliban yönetimine dayandırdığı habere göre, 7 Ekim'de Amerikan uçaklarının bombardımanının başlamasının hemen ardından Ladin'e bağlı Arap birlikler ordunun yönetimini ele aldı. Stratejik noktalara kendi askerlerini yerleştiren Araplar, Kabil ve Mezar-ı Şerif'te Kuzey İttifakı'na karşı savaşmaya başladı.

7 Ekim'e kadar Taliban'ın yönetiminde olan Arap savaşçıların şimdi Usame bin Ladin dışında kimseden emir almadıkları ve yönetimin tamamen Suudi teröristin elinde olduğu açıklandı. Gazetenin haberine göre Afgan halkı da bu durumdan memnun. Çünkü Arap savaşçılar Taliban askerlerine oranla "daha cesur" savaşıyorlar. Halka göre tek bir Arap savaşçının Kuzey İttifakı tarafından yakalanmaması ya da yaralanmaması da bunu gösteriyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır