kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İmparator'lu skeçlere devam

İtalya'nın Reyting Hamdi'si Maurizio Crozza, Terim'in işine son verilmesini üzüntüyle karşıladı ama müjdeyi verdi: O bir İmparator, skeçler sürecek...
İtalyan televizyonu RAI DUE'nin sevilen Pazar spor programı "Quelli che il calcio"da Fatih Terim taklidi ile reyting rekorları kıran Maurizio Crozza, Sabah'a konuştu. Programında İmparator'u "Casa Terim" (Terim'in Evi) skeciyle hicveden, ancak Terim'in isteği üzerine skeçlerini yayından kaldıran Crozza, Terim'in Milan'dan kovulduğunu duyduktan sonra "Casa Terim"e devam edeceğini açıkladı.

Haber, Crozza'yla yaptığımız röportaj sırasında geldi. Ünlü komedyenin üzüntüsü hemen sesine yansıdı: "Aslında sessizliği tercih ederim. Burada işine son verilmiş bir insan var. Bunu da Milan yöneticileri çok tuhaf bir biçimde yaptılar."

TONTON DA KİM OLUYOR?
* Skeçlerin için neden Terim'i seçtin?

O çok özel bir insan; tıpkı Julius Sezar gibi. Hep "Ben İmparator'um, ne dersem o olur. İstersem antremana giderim, istersem gitmem" havasında.

* Terim'le neyi hicvediyorsun? Skeçlerinde siyasi taşlamalar da var..

Bildiğim kadarıyla Terim'in her zaman siyasi iktidarlarla ilişkisi oldu. Siyasi iktidarı, muktedir olmayı seven bir insan. Siyasi güçle ilişkisi var ve bundan hoşlanıyor. Burada da Başbakan Berlusconi'nin antrenörü oldu. Zaten skeçte de Berlusconi'yi "tonton" olarak anıyor. Ama Terim her zaman İmparator, Berlusconi'ye bakış açısı da bu. Terim benim skeçlerimde şunu diyor: "Ben imparatorum. Ben tarihe geçerim. Tonton da kim oluyor? Onun iktidarı 5 yıl sürüp bitecek. Ben kerrat cetveli gibiyim, beni herkes hatırlar. Berlusconi çinkonun özgül ağırlığı gibi? Onu kimse hatırlamaz." Çinko'nun özgül ağırlığını hatırlıyor musun? Hayır.. Gördün mü?

* Fatih Terim'le aranda nasıl bir benzerlik yakaladın?

Lig maçlarını izliyordum. Baktım Terim'le gözlerimiz, bakışlarımız aynı. Ben kelim. Biraz saç, biraz burun, işte Terim oldum. Tabii tikleri de var. Uzun bir 'o' çekip dudaklarını yuvarlayarak konuşması. Sağ kolunu kafasının arkasından dolaştırarak sol kulağının altını kaşıması. Bunları da kullanıyorum.

* Terim'i bir insan ve bir antrenör olarak nasıl görüyorsun?

Terim'e saygı duyuyorum. Çok güçlü bir kişiliği var, çok açık fikirli, düşünceleri berrak. Bence antenör olarak başarılı bir insan. Her şeyi kendisi yapmak istiyor, karar vermeyi seven bir insan. Ama Milan zor bir ortam. Futbol İtalya'da milyarlarca ve milyarlarca liretin döndüğü büyük bir endüstri. Burada adamın gözünün yaşına bakmazlar. Terim Milan'da yalnız bir İmparator'du. Milan ise büyük bir kulüp, asla kendini tamamıyla Terim'e teslim etmezdi.

* Terim'in bu kadar çabuk görevinden alınacağını düşünüyor muydun?

Hayır, inanılmaz birşey. Çok üzgünüm. Terim çok saygı duyduğum bir insan. Bunu hak etmedi. Ama ben başarılı olduğuna ve hatta ilerde İtalya'ya dönebileceğine inanıyorum.

Terim makyajıyla seksi oluyorsun
Crozza, "Karım Terim'i Jack Nicholson'a benzetiyor ve seksi buluyor" diyor

* "Casa Terim" skecini Fatih Terim'in isteği üzerine programdan kaldırdığın doğru mu?

Bir anlamda doğru. Casa Terim'de eşim Carla Signoris de Fulya Terim'i canlandırıyordu. Bizim skeçte Terim dışarıda İmparator, ama evde maşayı eline Fulya Hanım alıyor. Sanırım Sinyor Terim bundan hoşlanmadı. La Gazzetta Dello Sport'taki bir röportajda taklitlerini izlediğini, beğendiğini, eğlendiğini ama eşinin bu işe karıştırılmasından hoşlanmadığını ifade etti. Biz de Casa Terim'i programdan kaldırdık. Juventus'lu Juliano bile bana "Juventus oyuncularının en sevdiği skeçti, niye kaldırdınız?" diye sordu.

* Fulya Hanım'ı canlandıran eşiniz Carla Signoris sizin Terim halinize ne diyor?

Carla, Terim'e hayran, bana hep "Ben hayatımda bu kadar cazibeli bir adam görmedim. Terim, Jack Nicholson gibi bir adam. Çok güzel bir adam, hoşuma gidiyor. Terim makyajı yaptığında çok seksi oluyorsun" diyor. Stüdyoda Terim makyajı yaptığım zaman bana hayran hayran bakıyor. Eşim Terim'i çok akıllı ve çok çekici bir erkek olarak görüyor.

Yoksa Giovanni biliyor muydu?
Fatih Terim'in ilgi toplayan "Telsim" reklam filmi, sanki İmparator'un başına geleceklerin habercisiydi. Reklamı dikkatle izleyenler "bu kadar tesadüf olamaz" dedi. Nasıl mı?

Hatırlanacağı gibi bu reklamda küçük bir çocuk Terim'i imza alma bahanesiyle durdurarak takımın oyun planını öğrenmeye çalışıyordu. Küçük Giovanni daha sonra Fatih Terim'e asları kenarda oturtarak yedekleri oynatması ve takımı defansa çekmesi yönünde önerilerde bulunuyordu. Giovanni, Terim giderken bir yandan Milan formasını çıkartırken diğer yandan da arkadaşını arıyor ve aynen şunları söylüyordu:

FİKİR ANCELOTTI'DEN
"Hey Carlo tamam beni dinleyecek."

Bu son sözde dikkatlerden kaçan, "Carlo'nun kim olduğuydu..." Yapılan esprilere göre, Carlo sezon başından beri Milan'a gelmek için atmaca gibi bekleyen ve Terim'den sonra göreve getirilen Carlo Ancelotti'den başkası değildi. Bunun için her yolu deneyen Ancelotti, küçük oğlu Giovanni'yi görevlendirmişti. Çocuğun Milan formasının altına Juventus forması giydiğini ve Ancelotti'nin de son olarak Juventus'u çalıştırdığını hatırlatalım.

YASEMİN TAŞKIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır