kapat
SABAH ONLINE ARKA KAPAK

PERŞEMBE 24 EYLÜL 1998



Başkan tarih oldu

Recep Tayyip Erdoğan. 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Belediye Başkanı oldu. Erbakan'ın yerine aday gösterildi. Geçen yıl Siirt'te bir konuşma yaptı. Yargılandı. Ve dün karar açıklandı: "Suçlu."



Erdoğan kararı basından öğrendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan, hakkındaki onama kararını İtfaiye Daire Başkanlığı'ndaki tören sırasında gazetecilerden öğrendi ve şok oldu



Yeni başkan da Faziletli olacak

ERDAL BİLALLER

Tayyip Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı düşürüldükten sonra koltuğuna kim oturacak? Yargıtay'ın kararından çok şimdi bu konuşuluyor, bunun kulisi ve hesapları yapılıyor...



Dava nasıl gelişti?

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Aralık 1997, tarihinde Siirt'te açık hava toplatısına katıldı ve mahkumiyetine neden olan konuşmayı yaptı.



TEPKİLER

Fazilet'te tüm hesaplar sil baştan

Fazilet Partisi'nde kulisler hareketlendi. 18 Nisan'daki seçimlerde FP'nin İstanbul Belediyesi için Mukadder Başeğmez'i aday göstereceği konuşuluyor.



Bundan sonra neler olacak?

8'inci Ceza Dairesi'nin "onama" kararının ardından şu prosedür izlenecek:- Erdoğan onama kararının, mahkumiyetin verildiği Diyarbakır 3 nolu DGM'ye tebliğ edileceği tarihten itibaren 15 gün içinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na "karar düzeltme" talebinde bulunabilecek.



Erdoğan'ı bitiren şiir

Tarih 6 Aralık 1997. Yer, Siir'teki RP İl Başkanlığı. Kürsüde Tayyip Erdoğan. Ve ilk cümleler Ziya Gökalp'in bir şiirinden: "Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler askerimiz"



Çakıcı hakim karşısında

NURDAN BERNARD

Nice- Fransa'nın Nice kentinde 18 Ağustos'ta yakalanan Alaattin Çakıcı, bu ülkede işlediği suçlardan bugün Nice 5'inci Asli Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.



Şahin yakalandı

Firari babalardan Sedat Şahin, eşinin doğum yaptığı sırada, Berlin'de yakalandı. Operasyonu Türk ve Alman polisi ortaklaşa düzenledi.



Halka hesap ver

Çakıcı ile telefon görüşmeleri ortaya çıkan Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın yargıdan önce kendisini milletvekili seçen halka nesap vermesi istendi.



'Türbandan elinizi çekin'

Cumhurbaşkanı Demirel: Üniversitedeki türban hadisesi, bir inanç değildir, bir siyaset olayıdır. Siyasetçiler bu meseleden ellerini çeksin. Üniversite kendi içinde bunu halleder.



Erkekler AIDS'e karşı kayıtsız!

AIDS ile ilgili olarak 14 ülkede yapılan araştırma, her 5 kişiden birinin, hastalık riskine karşı kayıtsız olduğunu ortaya çıkardı



Atlarım olmadan bir yere gitmem

Ürdün Veliaht Prensi Ali'nin Çerkez kültürünü tanıtma gezisi, Rusya'nın her biri lüks otomobil değerinde atlarına vize vermemesi yüzünden çıkmaza girdi



Gecekondulaşmaya ilginç alternatif

Konteynerleri limanlarda, TIR'a ya da gemiye yüklenmek üzereyken görmeye alışığız.



İşte Cindy '98

HAFTALIK haber dergisi Aktüel, bugün piyasaya çıkan sayısında ünlü topmodel Cindy Crawford'un Playboy'a verdiği pozlara geniş yer ayırdı.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr