kapat

PERŞEMBE 24 EYLÜL 1998

Erkekler AIDS'e karşı kayıtsız!

AIDS ile ilgili olarak 14 ülkede yapılan araştırma, her 5 kişiden birinin, hastalık riskine karşı kayıtsız olduğunu ortaya çıkardı

Durex firması adına, cinsel tutum ve davranışlarla ilgili olarak yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 16-19 yaş grubu arasındaki gençlerin üçte biri, AIDS virüsüne yakalanma konusuyla ilgilenmediğini, onda üçü de ilk cinsel ilişkide önlem almadığını söyledi.

Araştırma, Güney Afrika, Almanya, Avustralya, Kanada, İspanya, Amerika, Fransa, İngiltere, Hong Kong, İtalya, Meksika, Polonya, Rusya ve Tayland'da, yaşları 16 ile 45 arasında değişen 10 bin denek üzerinde gerçekleştirildi. Araştırmaya katılanların tamamı, AIDS'i tanırken, yüzde 32'si cinsel yollarla bulaşan diğer hastalıklardan habersiz. Deneklerin yüzde 47'si, ilk cinsel ilişkiye herhangi bir önlem almadan girdiğini bildirdi.

Araştırmaya katılan bütün deneklerin ortalamasına göre, cinsel yaşam 17,6 yaşında başlıyor. Ancak 16-19 yaş grubunda ilk cinsel ilişkinin yaşı 15,7 olarak belirlendi. Amerika'da ilk cinsel ilişki yaşı, geçen yıl ortalama 15,8'den bu yıl 16,3'e, Almanya'da ise 16,2'den 17,4'e yükseldi. Kanadalılar ve Fransızlar 16,6 yaşında, Hong Konglu ve Taylandlılar 19 yaşında cinsel yaşama başlıyor. Deneklerin yüzde 98'i, okulda cinsel eğitim verilmesinden yana görüş bildirdi.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr