kapat
SABAH ONLINE ARKA KAPAK

CUMARTESÝ 04 TEMMUZ 1998



Hakim çark etti

Meclis'te pankart açan öðrencileri 2 yýl önce 15 aya mahkžm eden hakim, Yargýtay'ýn bozma kararýndan sonra 'pardon' deyip öðrencileri beraat ettirdi



Gökçek'in vurgun çemberi

Sanayi ve Ticaret Bakanlýðý müfettiþleri tarafýndan hazýrlanan bir rapor "Ankara Büyükþehir Belediyesi-þirket-tarikat" üçgenini gözler önüne serdi.



Eylemden önce yakalandýlar

Bölücü örgüt adýna eylem hazýrlýðý içinde olduðu bildirilen 7 kiþi yakalandý, sanýklara ait 16 adet molotofkokteyl ele geçirildi.



PKK'nýn tutunacak dalý kalmadý

Celal Talabani, operasyonlarla giderek zayýflayan PKK'dan desteðini tamamen çekti. PKK, böylece Kuzey Irak'ta da gücünü yitirdi.



Ýnanýlmaz iddialar

Meclis Ýnsan Haklarýný Ýnceleme Komisyonu üyesi ANAP'lý Naim Geylani'nin gündeme getirdiði iddialar tüyler ürpetti.



Zeki Müren'in mirasý Mehmetçik Vakfý'ný yordu

Mehmetçik Vakfý'nýn avukatý, uzun süre Müren'in ev ve arabalarýnýn bakýmý için para ödediklerini ancak dava sonuçlanmadýðý için tek kuruþ alamadýklarýný söyledi.



Hýrsýz-polis çetesi

Türkiye'de oto hýrsýzlýðýnýn yüzde 60'ýný gerçekleþtirdikleri, sipariþle otomobil çalýp sattýklarý belirlenen 1 baþkomiser, 1 komiser yardýmcýsý, 1 polis ve 6 sivil yakalandý.



Trajik bir sahne

Mekan, Bakýrköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi Salonu. Sanýk, bir trafik kazasý yapmýþ. Bir kiþinin ölümüne, bir kiþinin sakat kalmasýna yol açmýþ. Tanýk þimdi yaralý ve bu kazada eþini yitirmiþ. Bir dram sahnesi oynanýyor sanki.



Deprem için iki önlem: Yapý sigortasý ve sertifikalý mühendis

ZEYNEP KURTBAY

Deprem ve benzeri doðal afetlerdeki can ve mal kaybýnýn önlenmesi veya en aza indirilebilmesi için yapý sigortasý ve sertifikalý mühendislik dönemine geçilmesi gerektiði belirtildi.



Dünya Bankasý'ndan afet için kredi

Dünya Bankasý, son dönemde sel ve deprem felaketlerini art arda yaþayan Türkiye'ye, onarým projeleri için kredi açmaya hazýrlanýyor.



Depremzedelere yardým yaðýyor

Adana ve çevresinde meydana gelen depremin ardýndan, yaralarýn sarýlmasý amacýyla baþlatýlan kampanyalar artarak devam ediyor.



Baykal: Ýrtica tartýþmasý yine baþladý

CHP lideri Baykal, irtica konusunda Hükümet'i suçladý: Bu tartýþmalarý sonuçlandýrmak amacýyla kurulan hükümet, sosyal ve siyasal hayatý normalleþtiremedi.



'Sanata vergi indirimi' tamam

Meclis'te oy birliðiyle kabul edilen deðiþiklikle, kültür ve sanat faaliyetleri ile bu alanlarda yapýlacak baðýþlar vergi indirimine tabii olacak.



"Kýzým ile 10 dakika konuþtuk"

Hatice öðretmen ile kýzý Emel enkaz altýnda yaklaþýk 10 dakika konuþtular. Hatice Eker sað olarak kurtarýlýrken, enkaz altýnda kendisine moral veren Emel ise yaþamýný yitirdi.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr