kapat

CUMARTESİ 04 TEMMUZ 1998

Zeki Müren'in mirası Mehmetçik Vakfı'nı yordu

Mehmetçik Vakfı'nın avukatı, uzun süre Müren'in ev ve arabalarının bakımı için para ödediklerini ancak dava sonuçlanmadığı için tek kuruş alamadıklarını söyledi.

Merhum sanatçı Zeki Müren'in 25.9.1996'da ölmesinin ardından açılan vasiyetnamesinde istedikleri yerine getirilemiyor.

Öldüğü tarihte yapılan tespitte yaklaşık 3 trilyon lira olarak hesaplanan mirasın yarısı Mehmetçik Vakfı'na, diğer yarısı da Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanmıştı.

Müren'in amcasının kendi dedesi olduğunu belirten ve mahkemeye ayrıntılı bir soy ağacı veren Antalya Elmalı Müren Köyü'nden Mustafa Sogay'ın mahkemeye başvurarak, vasiyetnameye itiraz etmesi üzerine, iki vakıf da malvarlığından yararlanamadı. Müren'in ev ve arabalarının, Mehmetçik ve Türk Eğitim Vakfı'nca başlatılan bakımı çalışmalarını yürütme yetkisi de mahkeme kararı gereğince tereke müdürlüğüne verildi.

Dava 15 Temmuz'da

Mustafa Sogay, Elmalı Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı itirazda, Zeki Müren'in babası Kaya Müren'in Antalya Müren Köyü'nde 33 hanede nüfusa kayıtlı olduğunu, seferberlikte dönmeyerek Bursa'da yerleştiğini ve orada kendisini bir aile üzerine yazdırarak Elmalı'yla irtibatını kestiğini iddia etti.

Müren'in mirasının iki vakıf arasında paylaştırılabilmesi için Elmalı'da açılmış olan davanın sonuçlanması beklenecek. Açılan veraset davasının duruşması 15 Temmuz 1998 günü saat 10.00'da İstanbul Birinci Sulh Hukuk Hakimliği'nde görülecek.

Tek kuruş almadık

Mehmetçik Vakfı'nın avukatı Altan Balantekin, miras davası sonuçlanmadığı için henüz tek kuruş para alamadıklarını kaydetti. Evlerin ve arabaların bakımının uzun süre vakıfça karşılandığını kaydeden Balantekin, "Mahkeme, evlerin bakım işlemi de tereke müdürlüğüne verdi. Bu nedenle eve tek çivi dahi çakılamıyor. Mirasın paylaştırılması için de açılan veraset davasının sonuçlanması beklenecek" dedi.

NEVİN BİLGİN


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr