kapat

CUMARTESİ 04 TEMMUZ 1998

Hırsız-polis çetesi

Türkiye'de oto hırsızlığının yüzde 60'ını gerçekleştirdikleri, siparişle otomobil çalıp sattıkları belirlenen 1 başkomiser, 1 komiser yardımcısı, 1 polis ve 6 sivil yakalandı.

Gaziantep'te, Türkiye'deki bu tür işlerin yüzde 60'ını gerçekleştirdiği belirtilen ve aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu oto hırsızlığı şebekesi ortaya çıkarıldı.

Olaya adı karışan bir başkomiser, bir komiser yardımcısı ve bir polis ile 6 sivil gözaltına alındı. Bir polis memurunun arandığı, askerde olan bir komiser ve bir polis memuru hakkında da işlem yapıldığı açıklandı.

Gaziantep Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, düzenlediği basın toplantısında, olayın, oto hırsızlığı suçundan İstanbul'da gözaltına alınan Alpay Hıdıroğlu'nun ifadesi sonrasında, İstanbul ve Gaziantep Emniyet Müdürlükleri'nin işbirliğiyle ortaya çıkarıldığını söyledi.

Gaziantepli olan Alpay Hıdıroğlu'nun gözaltına alınması sonrasında, soruşturmanın geniş çaplı yürütüldüğünü belirten Çapkın şunları söyledi:

"Hıdıroğlu'nun, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Amiri ve o büroda görev yapanlarla dostluğunu belirleyince Başkomiser Ali Gedik, Komiser Yardımcısı Gökhan Çevik ile polis memuru Abuzer Eken'i, işten el çektirerek gözaltına aldık."

Siparişle hırsızlık

Olaya adı karışan ve halen izinde olan Mehmet Mülazimoğlu hakkında gözaltı kararı çıktığını ve arandığını, askerde bulunan Komiser Ali Ruhi Gülten ile polis memuru Celalettin Otlaca hakkında da işlem yapıldığını kaydeden Çapkın, "Emniyet görevlileri, hırsızlık olayına adı karışan Alpay Hıdıroğlu ile yakın ilişkileri olduğu için gözaltına alındı, haklarında işlem başlatıldı" diye konuştu.

Çapkın, hırsızlık olayına adı karışan Alpay Hıdıroğlu'nun İstanbul'da, Sabri Karaşahin, Hüseyin Aslan, Ali Rıza Şahan, Şahin Tanış ve Hüseyin Kılınç'ın Gaziantep'te gözaltına alındığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Soruşturma, Gaziantep ve İstanbul Emniyet Müdürlükleri'nin işbirliği ile terörle mücadele şubesinde yürütülüyor. Soruşturma kapsamında 3 oto ele geçirildi. Daha kaç oto ele geçirileceğini, soruşturma tamamlanmadığı için bilmek mümkün değil.

Şebekenin, 3-5 yıldır bilinen bir yöntemle çalıştığı ortaya çıkarıldı. Hurdacılardan ve sigortacılardan çarpık arabaların alındığı, aynı model ve renkte otomobil çalınması için hırsızlara sipariş verildiği, çalınan otoya, hurdaya çıkan otomobilin motor ve şase numarasının, Gaziantep, Osmaniye ve Kilis'te taktırıldığı belirlendi.

Hırsızlığın yüzde 60'ı

Otomobillerin, "change işlemi" yapıldıktan sonra Şanlıurfa, Mardin, Van ve bölgedeki diğer illerde satıldığı anlaşıldı. Soruşturma sırasında, 10 yıla hükümlü olan Alpay Hıdıroğlu'nun Gaziantep'te hırsızlık bürosu ekiplerince yakalandığı, ancak işlem yapılmadan salıverildiği ortaya çıkarıldı."

Şebekenin, Türkiye'de bu işin yüzde 60'ını yapan kişilerden oluştuğunu anlatan Çapkın, olayın üzerine tereddütsüz ve ciddi bir şekilde gidildiğine dikkati çekti.

Çapkın, namlunun ucunda görev yapan insanlardan oluşan polis teşkilatı içerisindeki "çürük elmaları" temizlemeye kararlı olduklarını ve suç işleyen polis de olsa yakasına yapışacaklarını, sözlerine ekledi.

BEKİR ŞAHİN (SHA)

Haber ile ilgili Mahkeme kararları

1.sayfa
2.sayfa
3.sayfa

© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr