kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
‘ACEMİ DAVRANDIK’...Makyal’ın bugüne kadar hiçbir projesinde krediyle çalışmadığını ve piyasaya bunun dışında borçlarının olmadığını da söyleyen Osman Yalçın, yaşadıklarını acemiliklerine bağlıyor.

Makyal haciz şokunu atlattı

01.05.2009
Bankaların 34 milyon euroluk alacak nedeniyle haciz uyguladığı Makyal, santral projelerini teminat göstererek protokol imzaladı..
NATO'ya yaklaşık sekiz milyar dolarlık inşaat işi yapan dolar milyarderi Faruk Yalçın'ın ölümünün ardından zor günler yaşayan Yalçın ailesi bir yandan veraset davaları diğer yandan bankalarla uğraşıyor. Forbes dergisinin Mayıs sayısında, Osmanlı tarihinde 11 yıl süren kardeşlerin saltanat mücadelesi verdiği karışıklıklar dönemine atıfta bulunarak "Yalçın Ailesi'nin Fetret Devri" başlığıyla verdiği habere göre aile içinde açılan veraset davalarıyla Makyal İnşaat'ın tüm hesapları bloke edildi. Bankalar, toplam 34 milyon euroluk alacakları nedeniyle bütün grup şirketlerine haciz kararı aldırdı. 34'ü hidroelektrik santrali , üçü de rüzgâr santrali 37 elektrik üretim santrali projesine birden başlayan Makyal İnşaat'ın Avusturyalı ortağı iflas edince projeler planlanan dönemde tamamlanamadı. Geri çağrılan kredileri ödemeyen Makyal'ın şirketleri haczedildi. En büyük alacaklı ING Bank 17.5 milyon, 10 milyon ve 8.5 milyon liralık üç ayrı haciz kararı aldırdı.

PROTOKOL İMZALANDI
Vakıflar Bankası da yaklaşık 1.5 milyon liralık haciz uyguladı. Osman Yalçın, haciz kararı aldıran tüm bankalarla Nisan ayında elektrik santrali projelerinin teminat gösterildiği bir protokol imzaladı. Böylece kredi borçları 2013'e kadar uzanan bir vadeye yayıldı.