kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Prag'a giderken DTP'ye uyarı

PRAG
29.04.2009
Cumhurbaşkanı Gül Prag'a giderken uçakta "Onların normal bir siyasetçi gibi davranması lazım" dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DTP'yi uyarırken, "Onların normal bir siyasetçi gibi davranması lazım" dedi. Gül, Çek Cumhuriyeti'nin Başkenti Prag'a giderken yaptığı açıklamada, güncel konulara değindi. Gül, meydana gelen son terör saldırısından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederken, terörün durdurulabilmesi için DTP'ye büyük iş düştüğünü söyledi. Gül, "DTP'lilerin TBMM'de siyaset içinde yer almaları, mecliste gruplarının bulunması ve kendilerine bağlı belediye başkanlarının seçilmesi onlara büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu sürecin iyi işlemesi, onların yanlış yapmaması çok önemli. Onların normal bir siyasetçi gibi davranması lazım. Tırmanan terör ve akan kan demokratikleşmenin önündeki en büyük engel" diye konuştu.

ABD İLE DÖNÜM NOKTASI
Türk dış politikasında çok önemli gelişmelerin yaşandığının altını çizen Gül, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye gelişinin birçok açıdan dönüm noktası olduğunu ifade etti. Gül "Amerikan başkanları genellikle görev sürelerinin ikinci yarısında ya da sonunda Türkiye'ye gelirler. İlk kez bu kadar erken bir ziyaret oldu. Birinci elden bizi dinledi. Aksadığını düşündüğümüz hususları kendisine ilettim. Amerikan tarafı Türkiye'ye görüşmeler sırasında hiçbir şey empoze etmedi" diye konuştu.

'AB ÜYELİĞİNİZİ DESTEKLİYORUZ'
Gül Prag'da Cumhurbaşkan Vaclav Klaus ile görüştü. Klaus ortak basın toplantısında "Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyoruz" dedi. Gül'e Prag Belediye Meclisi'ni ziyaretinde kentin altın anahtarı verildi.