kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Berlin-Ankara hattında başkonsolos gerilimi

29.04.2009
Düsseldorf Başkonsolosu Hakan Kıvanç'ın bir toplantıda "Almanlar fırsat bulsa, Yahudiler gibi bizi de damgalar" dediğinin iddia edilmesi, Almanya ile Türkiye arasında diplomatik bir gerilime yol açtı..
TÜRKİYE'NİN Düsseldorf Başkonsolosu Hakan Kıvanç'ın Almanlar hakkında söylediği iddia edilen sözler, iki ülke arasında diplomatik gerilim yarattı. İddianın sahibi ise Mardin Midyat'taki Mor Gabriel Manastırı'nın korunması amacıyla Almanya'da faaliyet gösteren "Mor Gabriel İnisiyatifi." Almanya Alevi Gençlik Birliği, Avrupa'da Yaşayan Rum Pontuslular Birliği, Kürdistan Dernekleri Birliği, Avrupa Dersimliler Federasyonu, Almanya Ermenileri Federasyonu, Almanya Ermenileri Merkez Konseyi, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu isimli derneklerden oluşan kuruluşun sözcüsü Kubilay Demirkaya tarafından yapılan basın açıklamasına göre, 22 Şubat 2009'de projelerine destek için başkonsolos Kıvanç ile gerçekleştirilen görüşmede, Kıvanç Almanları "ırkçı" olmakla suçladı.
Başkonsolosun 3 saatlik görüşmede gizli kalması şartıyla, "Almanların damarlarını kesseniz kanları kahverengi akar. İmkânları olsa, Yahudiler gibi Türkleri de vücutlarına 'T' harfi dövmesi yaparak işaretlerler" dediği iddia ediliyor.

KIVANÇ, İDDİALARI YALANLADI
Açıklamada Kıvanç'ın, Almanya'daki Türklerin tek koruyucusunun Türkiye olduğunu ve Almanlara güvenilmemesi gerektiğini söylediği de ifade ediliyor. Başkonsolos Hakan Kıvanç ise, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu vurgularken Alman Dışişleri Bakanlığı Berlin Büyükelçiliği'nden bir açıklama istedi.