kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Dışişleri Bakanı Ali Babacan

İstişareler birkaç haftaya başlıyor

29.04.2009
Babacan, Azerbaycan-Ermenistan sorununun 6 ülkeyi ilgilendirdiğini belirterek "Birkaç hafta içinde, kapsamlı bir siyasi istişare süreci başlatacağız" dedi..
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Rusya, ABD, İsviçre, Azerbaycan ve Ermenistan ile yapılacak diplomasi trafiği sonucunda, gelecek bir kaç hafta içinde kapsamlı siyasi istişare süreci başlatacaklarını söyledi. TBMM Genel Kurulunda, CHP'li Şükrü Elekdağ'ın, Türkiye-Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerine ilişkin gündemdışı konuşmasına yanıt veren Babacan, Güney Kafkasların stratejik önemine işaret ederek bölgenin, dünyanın ilgi odağı olduğunu vurguladı. Aliyev ile Sarkisyan'ın, önümüzdeki 3 ayda 3 kez daha bir araya geleceklerini belirten Babacan, çok taraflı diplomasinin yürütüldüğünü dile getirerek şöyle konuştu: "İşin içinde Rusya, ABD, İsviçre, Azerbaycan, Türkiye ve Ermenistan var. Biz sadece Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini hedeflemiyoruz, Ermenistan- Azerbaycan ilişkilerinin de tam normalizasyonunu hedefliyoruz. Önümüzdeki bir kaç hafta içinde kapsamlı bir siyasi istişare süreci başlatacağız. Bunun zamanlaması 6 ülkeyle yapılan diplomasi trafiğinin sonunda belirlenecek.''

OBAMA'NIN SÖZLERİ
ABD Başkanı Obama'nın konuşmasına da değinen Babacan "Bildiride yer alan bazı ifadeler ve 1915 olaylarıyla ilgili tarih yorumunu, bizim kabul etmemiz mümkün değildir'' dedi. Babacan ABD Dışişleri Bakanı ile görüşmede açıklamaya ilişkin görüşlerini ve duydukları üzüntüyü ilettiğini belirtti.