kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'O başkan şaibeli'

30.04.2009
Erdoğan, Adana'daki seçim sonuçlarını ağır bir dille eleştirdi: Adana seçimindeki şaibe siyasi tarihimize silinmez bir kara leke olarak geçti. İlgililere sesleniyorum, bir kez daha sayım yapın ..
Başbakan Tayyip Erdoğan, uzun bir inceleme sonucu YSK tarafından MHP'li Aytaç Durak'a kazandığı duyurulan Adana seçimlerine ilişkin ağır eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Adana seçimlerine bulaşan şaibeler siyasi tarihimize silinmez bir kara leke olarak geçmiştir. İlgililere sesleniyorum; Niçin? Bir kez daha sayımını yapın" dedi. AK Parti Genel Merkezi'nde dün gerçekleştirilen ilçe belediye başkanları toplantısı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır Lice'deki terör saldırısıyla ilgili bilgi alması nedeniyle 50 dakika gecikmeli başladı. Partililer salonda beklerken yapılan müzik yayını da uyarı üzerine durduruldu. Erdoğan konuşmasında, Adana'da yapılan yerel seçimlere şaibe bulaştığını ve yapılan usulsüzlüklerin gözler önüne serildiğini ifade ederek sert eleştirilerde bulundu.

BU ŞEKİLDE OLMAZ
Başbakan, isim belirtmeden Durak'ı eleştirerek, "Bu şahıs tarafından seçime hile, şaibe karıştırıldığına dair bunca belge ve delil Adana seçimlerinin aslında yenilenmesini veya oyların yeniden sayımını gerektiriyordu" dedi. Adana'da alınan ilk sonuçlarda AK Parti'ni önde gittiğini ancak şaibeli bir şekilde Aytaç Durak'ın oy sayımını durdurduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi : "Sürecin korku ve panik içinde engellenmesi şaibe iddialarına ne yazık ki güç katmıştır. Adana seçimlerine bulaşan şaibeler siyasi tarihimize silinmez bir kara leke olarak geçmiştir. İlgililere sesleniyorum; Niçin? Bunu bir kez daha sayımını yapın. Bu sayımı yaptıktan sonra gerçekten şu andaki zat, belediye başkanı seçiliyorsa biz de onu alkışlayayım, yürekten tebrik edelim. Eğer 'adalet mülkün esasıdır' diyorsak bu böyle mülkün esası olur. Ama bu şekilde olmaz. Ve artık orada şaibeli bir belediye başkanı vardır. Olayı ben böyle görüyorum.''