kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başarısız maçlar ligin değerini sildi süpürdü

28.04.2009
Avrupa kupalarında alınan başarısız sonuçlar ve derbilerde yaşanan olaylar Turkcell Süper Lig'in değerinin sezon başına göre 61 milyon euro erimesine, 7 sıra gerilemesine neden oldu..
Turkcell Süper Lig'in değeri sezon başına göre 61 milyon euro gerilerken, Avrupa'nın en değerli ligleri sıralamasında da 7. sıraya düştü. Avrupa kupalarındaki başarısız sonuçlar, dünyanın gözünün çevrildiği derbilerde yaşanan olaylar, 3 yıl önce Avrupa'daki finalin kapısından dönen Milli Takım'ın Dünya Kupası grup eleme maçlarından çıkamama ihtimalinin yükselmesi gibi olumsuz gelişmeler, Turkcell Süper Lig'in değerine de yansıdı. Avrupa transfer piyasanın nabzını tutan dünyaca ünlü Alman internet sitesi transfermarkt.de'nin verilerine göre, sezon başında 727 milyon 875 bin euro Avrupa'nın en pahalı 6. ligi konumundaki Turkcell Süper Lig'in değeri, 61 milyon 75 bin euro düşerek 666 milyon 800 bin euroya geriledi.

PORTEKİZ'İN ÜSTÜNDE
Avrupa ligleri sıralamasında da 1 basamak alta inen Turkcell Süper Lig, yine de Portekiz, Hollanda gibi dünya devlerinin üstünde yer aldı. Sezon başında Turkcell Süper Lig'in en pahalı kulübü unvanını elinde bulunduran Galatasaray, 6 milyon 200 bin euro değer kaybetmesine karşın yine bu özelliğini korurken, diğer büyüklerde de düşüş yaşandı. Avrupa'nın en değerli ligi ise İngiltere'nin Premier Ligi oldu. Premier Lig'i İspanya'nın La Liga, İtalya'nın Serie A, Almanya'nın 1. Bundesliga ve Fransa'nın Ligue 1 ligleri izliyor.
Haberin fotoğrafları