kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rusya'da 6 noktaya uçan THY'nin hedefi 500 bin yolcu

28.04.2009
Türk Hava Yolları, Başkortostan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da açtığı yeni hatla Rusya Federasyonu'na uçuş nokta sayısını 6'ya yükseltti. Şirket 500 bin yolcu taşımayı hedefliyor..
Türk Hava Yolları, Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufaya sefer başlattı. THY Rusya Federasyonu Müdürü Mefail Deribaş, 5 Mart'ta başlayan İstanbul-Ufa seferlerinde doluluk oranının yüzde 50 düzeyinde olduğunu söyledi. 2005 yılına kadar sadece İstanbul-Moskova hattında haftada 7 kez karşılıklı olarak yapılan seferlerin bugün 6 noktadan haftada 60 sefere ulaştığını belirten Deribaş, 2004 yılından sonra Moskova hattına Kazan, Yekaterinburg, ST Petersburg, Rostov ve en son olarak Ufa'nın eklendiğini kaydetti.

4 YENİ HAT AÇILACAK
THY'nin bu ülkede yüzde 1'ler düzeyinde olan pazar payının açılan yeni hatlar ve frekans artışları ile birlikte yüzde 20'lere ulaştığını ifade eden Deribaş, THY'nin Rusya Federasyonu'nda Soçi, Novorossky, Omsk ve Samara hatlarının açılmasının planlandığını söyledi. Geçen yıl Rusya Federasyonu'ndan 450 bin yolcunun taşındığı bu yılki hedefin ise 500 bin olduğunu vurgulayan Deribaş, Rusya Federasyonu'nda her yıl iki defa yoğun bir tanıtım kampanyası yaptıklarını kaydetti. Taşıdıkları yolcuların yüzde 70'inin Rus, yüzde 30'unun Türk olduğuna değinen Deribaş, açılan yeni hatların iş adamlarına direk uçuş imkânı sağlaması ve İstanbul'dan dünyanın her yerine olan bağlantı olanağı nedeniyle THY'ye olan ilgiyi artırdığını anlattı. 4 Mart 2009 tarihinde başlayan Ufa seferleri, haftanın 3 günü gerçekleştiriliyor. Yeni açtığı hatlarla ve frekans artışlarıyla uçuş ağını genişleten Türk Hava Yolları'nın Ufa hattı, 111'inci yurtdışı uçuş noktası oldu. İstanbul-Ufa seferleri Çarşamba, Cuma, Pazar günleri 22.45-05.25, Ufa-İstanbul uçuşları Pazartesi, Perşembe, Cumartesi günleri 06.50-07.50 saatleri arasında yapılıyor.