kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
PETROL 50 DOLARIN ALTINDA Domuz gribi yalnızca hisseleri vurmadı. Salgın nedeniyle dünya ticaretinin sekteye uğrayacağı korkusu ile emtia piyasaları da çakıldı. Brent petrol dün 50 doların altına geriledi. Platin yüzde 4.7, kurşun ve bakır yüzde 3, nikel yüzde 1.7 düştü.
Büyük resim için tıklayın

Domuz gribi ticareti vurdu kazanan ilaç şirketleri oldu

28.04.2009
Borsalar domuz gribinin başta ticaret, ulaştırma ve turizm olmak üzere birçok sektörü vuracağı korkusuyla düşerken, ilaç şirketlerinin hisseleri kazandırıyor. ABD'li bankaların sermaye ihtiyacı da endişeyi artırıyor..
Borsalar domuz gribi endişeleri ile sarsılırken, kazanan ilaç şirketleri oldu. Turizm, ulaştırma, hammadde hisselerinde salgın endişesi ile sert satışlar yaşanırken sağlık sektörü hisseleri iki gündür kazandırıyor. Almanya'da Beirsdorf hisseleri yüzde 4, Frensenius Medica hisseleri ise yüzde 1 yükseldi. Glaxosmithkline hisseleri Londra'da yüzde 1'e yakın yükseldi. Domuz gribi salgınından olumlu etkileneceği düşünülen bir diğer şirket ise Roche. İsveçli şirketin hisseleri dün yüzde arttı. Türkiye'de de Deva hisseleri yüzde 0.73 değer kazandı. İlaç sektörü mutlu ederken ulaştırma sektörü hisseleri ağır yaralı. British Airways yüzde 4, China Southern Airlines yüzde 11, Royal Caribbean Cruises yüzde 7.5 düştü.

BANKA KÂBUSU BİTMEDİ
Piyasalara bir darbe de bankalardan aldı. ABD'nin Wall Street Journal gazetesi, kısa süre önce tamamlanan stres testi sonucunda ABD düzenleyici kurumlarının Citigroup ve Bank of America'dan yeni sermaye ortaya koymasını istediğini bildirdi. Gazetenin adını vermediği kaynaklara dayandırdığı haberinde, BofA'nın milyarlarca dolar seviyesinde sermaye artırması gerektiği belirtildi. Haber, banka hisselerinde sert satışlara neden oldu. Deutsche Bank, UBS, BNP Paribas ve Barclays yüzde 4-6 oranında değer kaybetti.