kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
1.Ordu Komutanı Org. Ergun Saygun, Harp Akademileri Komutanı Hava Org. Hasan Aksay, ben, Bakan Hilmi Güler. Böyle bir kadroyla fotoğrafımı Erdoğan Demirören’e çektirttim. Ayıp olmamıştır inşallah.

'Geçen yüzyılın kralı petrol iken artık gaz silah olarak kullanılıyor'

28.04.2009
Enerji Bakanı Hilmi Güler, geçmiş yüzyılın kralı petrol iken artık doğalgazın önem kazandığına işaret ederek doğalgazın silah olarak kullanılma eğiliminin arttığını söyledi..
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Harp Akademileri Komutanlığı'nca düzenlenen "Enerji Güvenliğinde Ortak Çözüm Arayışları'' konulu sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, enerjinin dış politika şemsiyesinin alt birimi iken bugün o şemsiyenin üstünde bir oluşum oluşturduğunu kaydetti. Güler, enerjinin ekonomiyi yönlendiren dominant vasıf kazandığını anlattı. Her yeni yılda doğalgaz kesintilerinin gündeme geldiğini anımsatan Güler, enerjinin bu anlamda güvenliğin önemli bir konusu olduğunu söyledi. Geçmiş yüzyılın kralının petrol olduğunu, şimdi doğalgazın önem kazandığına işaret eden Güler, "Buna dikkat etmemiz lazım. Doğalgaz silah olarak kullanılma eğilimi arttığı için güvenliğin tam ortasında bulunuyor" dedi.

ZAMANA KARŞI YARIŞ
Hilmi Güler, Türkiye'nin Nabucco Projesi'yle yeni stratejik yolculuğa çıktığını ifade ederken de, "Nabucco Projesi mutlaka bitecek. Zamana karşı yarış içindeyiz, partnerlerimizi zorluyoruz'' diye konuştu. Güler, enerji güvenliği konusunda AB ve NATO'dan katkı beklediklerini dile getirdi. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı enerji uzmanı Ferenc Toth da, enerji kaynakları ve teknolojileri çeşitlendirmenin önemli olduğunu vurgulayarak, "Enerji sepetine nükleer enerjiyi dahil etmeyen ülkelerin sepetlerini genişletmelerinde fayda görüyoruz" dedi.