kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Robert Fisk Obama'ya çok kızdı

ANKA
Giriş Saati : 28.04.2009 10:55
Güncelleme : 28.04.2009 20:01
Yeni Haber
Tanınmış gazeteci ve yazar Robert Fisk, "soykırım" ifadesini kullamadığı için ağır eleştirileri yönelttiği ABD Başkanı Barack Obama'nın açıklaması için "Zekice, ustaca, kurnazca bile, ancak gerçek değildi. Çünkü sonunda Barack Obama, Amerikalı Ermeni seçmenlerine verdiği sözü tutmadı" yorumunu yaptı. ..
Fisk, Obama'nın açıklamasında destek verdiği Türkiye ile Ermenistan'ın ilişkileri normalleştirme çabaları için de "tek gerçek iyileşme bir futbol maçından ibarettir" ifadesini kullandı.

The Guardian gazetesinin tanınmış yazarı Robert Fisk, Barack Obama'nın 24 Nisan'da yaptığı açıklamayı sert dille eleştirdiği yorumunda Obama'nın Ermenilere verdiği sözü yerine getirmediğini belirterek "Zekice, ustaca, kurnazca bile ancak gerçek değildi. Çünkü sonunda Barack Obama, Ermeni Amerikalı seçmenlerine verdiği sözü tutmadı" diye yazdı.

1915 olaylarının "soykırım" olduğunu savunan Fisk, Obama'nın kampanya sırasında sarfettiği "Amerika, Ermeni soykırımı konusunda gerçeği söyleyen bir lidere layıktır. Ben bu lideri olmaya kararlıyım" sözlerini anımsatarak şöyle devam etti:

"Ancak hafta sonunda soykırımın başlamasının yıldönümünde o Başkan değildi. Başkanlar Clinton ve George Bush gibi o da kitle öldürmelerini "büyük felaket' olarak adlandırdı ve Ermenice "Meds Yeghern' ifadesini kullanarak her iki taraf için bahse girişmeye çalıştı."

Robert Fisk, Obama'nın gerçeğini söyleyeceğine inananları hayal kırıklığına uğrattığını belirtirken "Türkiye'nin kitle katliamdan sorumlu olduğunu söylemedi bile" ifadesini de kullandı. Bunun yerine Obama'nın Türkiye ile Ermenistan'ın ilişkileri normalleştirme çabaları konusunda bir şeyler gevelediğini öne süren Fisk "Ancak ilişkilerde tek gerçek iyileşme Ermenistan ile Türkiye arasında bir futbol maçından ibarettir" diye yazdı.

Türkiye'nin "tarihçiler komisyonu" talebini sürdürdüğünü belirtirken halbuki akademik dünyanın "soykırım" olduğu yönünde hem fikir olduğu görüşlerine yer veren Fisk, 1915 oylalarında 1.5 milyon kadın, erkek ve çocuğun öldürüldüğünü de iddia etti.