kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yağış geçişleri görülecek - HARİTALI

Giriş Saati : 28.04.2009 07:28
Güncelleme : 28.04.2009 18:01
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Amasya, Çorum, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt), Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan) ile Sivas çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI : Yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR : Genellikle batı ve ğüneybatı , bu akşam ve gece saatlerinde kuzeybatı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ:
Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Amasya, Çorum, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt), Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan) ile Sivas çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, lokal su baskını, yıldırım, v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI:
Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik) hafif sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Genellikle parçalı, iç kesimleri çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Afyon ve Kütahya çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Isparta, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren K.Maraş çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölge geneli, gece saatlerinden itibaren kuzeydoğusu (Yozgat, Sivas, Çankırı, Kayseri, Nevşehir, Kırıkkale) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Samsun çevreleri, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yarın iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ) ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların yarın (Salı) kuzeyinde (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan) Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Genellikle parçalı, zamanla çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah saatlerinde Adıyaman, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...