kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ölüm balayında yakaladı

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 28.04.2009 11:21
Güncelleme : 28.04.2009 20:01
Yeni Haber
Bugün verilen bilgiye göre, domuz gribi teşhisi konanlardan biri de Meksika'da balayını geçiren yeni evli İngiliz bir çift. ..
Iain ve Dawn Askham çifti geçen Salı Cancun'dan geri döndüler ve gribe benzer belirtileri fark ettiler; dün gece yapılan testlerde çiftin öldürücü virüsü taşıdığı tespit edildi.

Daily Mail'in haberine göre, bu gelişmeden sonra Meksika'dan dönen tatilciler alarma geçti çünkü şu ana kadar salgının Meksika'nın turistik bölgelerini vurmadığı sanılıyordu.

Meksika'daki balayı seyahatleri sırasında ölümcül virüse yakalanan çiftin ailesinden ve arkadaşlarından yedi kişide de domuz gribi belirtilerine rastlandı.

İNGİLTERE'DE DOMUZ GRİBİ UYARISI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanı İngiliz Profesör Neil Ferguson, domuz gribinin İngiltere'de salgına dönüşmesi halinde, 6 ay içinde her 10 kişiden 4'üne bulaşabileceği uyarısında bulundu.

Londra'daki Imperial College tıp fakültesinin öğretim üyelerinden olan Prof. Ferguson, İngiltere'de normal grip sezonunun geride bırakılması nedeniyle grip vakalarının kısa zamanda ortadan kalkmasının beklendiğini belirterek, ancak yazın ardından bu vakaların çok daha hızlı biçimde geri gelebileceğini kaydetti.

BBC'nin Radyo 4 kanalında Today programında konuşan Ferguson, salgının önümüzdeki birkaç ay içinde hangi boyuta ulaşacağının henüz bilinmediğini ifade ederek, ''Önümüzdeki birkaç ay içinde ortadan kaybolsa bile ki beklenen budur, sonbaharda mutlaka mevsimsel bir salgın halinde yeniden ortaya çıkacaktır'' dedi.

Ferguson, durumun gerçek bir salgına dönüşmesi halinde önümüzdeki 6 ay içinde nüfusun yüzde 30 ila 40'ının hastalıktan etkilenmesinin beklenebileceğini belirtti.
Haberin fotoğrafları