kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çinli turistlere yeni bir Türkiye seyahati seçeneği

AA
Giriş Saati : 28.04.2009 13:52
Güncelleme : 28.04.2009 20:01
Yeni Haber
Çinli turistlere Türkiye ve Dubai'yi kapsayan yeni bir seyahat seçeneği sunuldu...
Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği ile Dubai makamları tarafından, Pekin'de Çinli turizm şirketleri için yeni tur seçeneğinin tanıtıldığı bir konferans düzenlendi. Yeni seçeneğe göre Çinli turistler, haziran ayından itibaren Birleşik Arap Emirliklerinin ulusal havayolu şirketi Etihad ile Dubai ve Türkiye'yi gezebilecekleri turlara katılabilecek.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli, 140 kadar seyahat şirketinin katıldığı seminerde, bu yeni seçenekle hem son yılların gözde alışveriş merkezi Dubai'nin, hem de zengin tarihi ve kültürel değerlere sahip Türkiye'nin gezilebileceğine işaret etti.

Büyükelçiliğin Turizm ve Kültür Müşaviri Oğuzhan Yurteri de yurtdışına giden Çinlilerim bir seferde birkaç ülke görmeyi tercih ettiğini belirtti. Yurteri, AA muhabirine, benzer ortak tur paketlerinin İran, Suriye, Yunanistan ve Tunus'la düzenlenmesi konusunda talepler bulunduğunu söyledi.

Etihad Havayolları, 1 Hazirandan itibaren haftada dört gün karşılıklı olarak Abu Dabi-İstanbul seferi yapacak.

2008 yılında Çin'den Avrupa'ya giden kişi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 43 düşerken, Türkiye'ye giden kişi sayısı 62 bine inerek yalnız yüzde 9 azaldı. Bu yılın ilk çeyreğinde ise Türkiye'ye Çin'den 15 bin, Hong Kong ve Tayvan'dan da 11 bin kişi gitti. İlk çeyrekte Çin'den Türkiye'ye giden kişi sayısı, kriz koşullarına rağmen geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 arttı.