kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eski vekilin villasında arama

AJANSLAR
Giriş Saati : 28.04.2009 10:40
Güncelleme : 28.04.2009 23:12
Yeni Haber
DYP eski Antalya Milletvekili Salih Çelen'in Gölbaşı'ndaki villasında arama yapıldı. ..
Eski DYP milletvekili Salih Çelen'in Ankara'daki villasında arama yapılıyor. Ankara'da Eymür Gölü girişi Mühye köyünde DYP eski milletvekili Salih Çelen'in villasında bir ihbar üzerine jandarma tarafından arama yaptı.

YANMIŞ EVRAKLAR ORTAYA ÇIKTI

Ergenekon Savcılarının talimatı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen aramada, Çelen'in kullandığı villadaki çok sayıda evraka el konuldu.

Geçtiğimiz günlerde eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e ait olduğu belirtilen belgelerin yakılmış halde bulunmasının ardından bugünde yeni yanmış belgeler ortaya çıktı. Arama yapılan villanın yakınlarında yanmış belgeler bulundu.

Polis bunlar arasından tam olarak yanmamış evrakları da incelemek için aldı. Villadaki arama 3 saat sürerken eski milletvekili Salih Çelen gözaltına alınmadı.

ÇELEN: İHBAR ÜZERİNE ARAMA YAPILDI

Jandarma ekiplerinin çevre güvenliğini aldığı arama sırasında eski DYP Milletvekili ve Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfı Başkanı Salih Çelen, villanın bahçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çelen, aramada bulunan evrakların vakfa ait olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Kira vermemek için evrakların bir bölümünü arkadaşımın yeri olan buraya nakletmiştim. Emniyete bir ihbar yapılmış. Benim buraya evrak ve mühimmat sakladığım, ayrıca Veli Küçük'ün yakın adamı olduğum ileri sürülmüş bu ihbarda. Ben Veli Küçük'ü hayatım boyunca görmedim, tanımam, tamamen yalan. Buradaki evrakların tamamı bana ait. Suç unsuru içeren herhangi bir evrak yok. 2002 yılından itibaren peyderpey evrakları kira masrafından kurtulmak için buraya getiriyorum.''

GÖLBAŞI'NDA YAKILAN EVRAKLAR

''Gölbaşı yakınlarında geçtiğimiz günlerde bir kısmı yakılmış halde bulunan ve Tansu Çiller'in Başbakanlık yaptığı döneme ait olduğu iddia edilen evraklarla ilgili adının geçtiğinin'' hatırlatılması üzerine Çelen, şöyle konuştu:

''Evrakların bir kısmını çocuklara verdim imha edin diye. Nerede imha ettiklerini ne yaptıklarını bilmiyorum. Ama imha edilen evraklar bu belgelerin devamıdır. Bunlar bana göre lazım olanlardır, onlar lazım olmayanlardır. Muhafaza edecek yerimiz yoktu. Bir sürü malzeme... Ankara'da iki büroda bunları muhafaza ediyordum. 2 büroya son 7 yıldır kira ödüyorum. Daha fazla kira ödemeyeyim diye içinden evrakları seçtim, lazım olanları buraya getirdim, lazım olmayanları da hamallara verdim bunları imha edin dedim.'' Salih Çelen, ''Gözaltına alınacak mısınız?'' sorusuna ise ''Hayır'' yanıtını verdi.

EMEKLİ ASKERİN EVİNDE DE ARAMA

Öte yandan Jandarma ve polislerin, Çankaya'ya bağlı Mühye köyünde emekli bir askerin evinde arama yaptığı öğrenildi.